تجربیات کیک پزی شما از نی نی سایت: 16 نکته خاص
در نی نی سایت، کاربران زیادی تجربیات خود را در زمینه کیک پزی به اشتراک می گذارند. این تجربیات میتوانند برای افرادی که تازه شروع به پخت کیک کرده اند یا به دنبال بهبود مهارت های خود هستند بسیار مفید باشند. در این پست، خلاصه ای از 16 نکته کلیدی که از این تبادل نظرها به دست آمده را با شما به اشتراک می گذاریم.
این نکات، چکیده ای از تجربیات واقعی و عملی خانم های خانه دار و کیک پزهای آماتور است که میتواند مسیر شما را در پخت یک کیک خوشمزه و بی نقص هموارتر کند.
- 💥
راز پف کردن کیک:
همیشه تخم مرغ ها و کره را قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. این کار به پف کردن بهتر کیک کمک می کند. - 💥
هم زدن اصولی:
تخم مرغ و شکر را آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. این مرحله بسیار مهم است. - 💥
آرد الک شده:
حتما آرد را قبل از اضافه کردن به مواد کیک، الک کنید. این کار از گلوله شدن آرد جلوگیری می کند و بافت کیک را سبک تر می کند. - 💥
اندازه گیری دقیق:
اندازه گیری دقیق مواد اولیه، کلید موفقیت در کیک پزی است. از پیمانه های استاندارد یا ترازو استفاده کنید. - 💥
گرم کردن فر:
فر را از قبل گرم کنید. دمای مناسب فر برای پخت کیک بسیار مهم است. - 💥
تهیه قالب مناسب:
از قالب مناسب با اندازه و جنس مناسب استفاده کنید. قالب را چرب و آردپاشی کنید تا کیک به راحتی از آن جدا شود. - 💥
اضافه کردن شیر یا آب:
اگر دستور کیک نیاز به اضافه کردن شیر یا آب دارد، حتما از مایع ولرم استفاده کنید. - 💥
بهرهگیری از بکینگ پودر:
بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بکینگ پودر باید تازه باشد. - 💥
مخلوط کردن مواد:
مواد خشک و تر را به آرامی و با حوصله با هم مخلوط کنید. از هم زدن بیش از حد خودداری کنید. - 💥
زمان پخت:
زمان پخت کیک بستگی به نوع کیک و دمای فر دارد. با یک خلال دندان میتوانید از پخته شدن کیک مطمئن شوید. - 💥
خنک کردن کیک:
بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی در قالب خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید. - 💥
تزئین کیک:
بعد از خنک شدن کامل کیک، میتوانید آن را با خامه، میوه، شکلات و . . . تزئین کنید. - 💥
جلوگیری از خمیر شدن:
برای جلوگیری از خمیر شدن کیک، از آرد زیاد استفاده نکنید و مواد را بیش از حد هم نزنید. - 💥
طعم دهنده های طبیعی:
برای طعم دادن به کیک، از طعم دهنده های طبیعی مانند وانیل، دارچین، پوست لیمو و . . . استفاده کنید. - 💥
بهرهگیری از کاغذ روغنی:
برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب، از کاغذ روغنی استفاده کنید. - 💥
نگهداری کیک:
کیک را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

با آرزوی موفقیت برای شما در کیک پزی!
16 نکته طلایی پخت کیک از تجربیات نی نی سایتیها!
1. دمای فر: دشمن شماره یک کیک!
یکی از پرتکرارترین بحثها در نی نی سایت، دمای فر بود. خیلی از کاربرا میگفتن با اینکه دستور پخت رو دقیق رعایت میکنن، کیکشون یا میسوزه یا خمیر میشه. راه حل این بود که دمای فرتون رو با یه دماسنج فر چک کنید. خیلی از فرها دمای واقعی رو نشون نمیدن!یه نکته دیگه هم اینه که حتماً فر رو از قبل گرم کنید، حداقل 15 دقیقه قبل از اینکه کیک رو بذارید توش. بعضی ها هم میگن اگه فرتون خیلی داغه، یه کاسه آب بذارید کف فر تا حرارت رو یکنواخت کنه. فر برقی و گازی معمولا دمای پخت متفاوتی دارن و باید به این نکته هم توجه کنین. سعی کنین همیشه کیک رو طبقه وسط فر قرار بدین. اگه روی کیک زود رنگ میگیره و داخلش هنوز نپخته، یه تیکه فویل آلومینیوم روش بذارید. دقت داشته باشین کیک رو خیلی زود از فر خارج نکنین.
2. مواد اولیه هم دما: رمز پف عالی!
تقریباً همه کاربرای نی نی سایت موافق بودن که مواد اولیه باید به دمای محیط برسن. مخصوصاً تخم مرغ و کره. این کار باعث میشه که مواد بهتر با هم مخلوط بشن و کیک پف بیشتری داشته باشه. تخم مرغ ها رو حداقل نیم ساعت قبل از یخچال در بیارین. کره رو هم میتونید بذارید کمی نرم بشه، ولی آب نشه!شیر یا ماست رو هم بذارید به دمای محیط برسه. با اینکار کیک با بافت نرم تری خواهید داشت. هم دمایی مواد اولیه در کیک های اسفنجی خیلی مهمتر هست. حتما به تاریخ انقضای مواد اولیه دقت کنید.
3. آرد: الک کردن فراموش نشه!
همه میگفتن که آرد رو حتماً باید الک کرد. الک کردن باعث میشه آرد هوا بخوره و گلوله هاش باز بشه. این کار هم به پف کیک کمک میکنه و هم باعث میشه کیک بافت سبکتری داشته باشه. بعضی ها میگفتن آرد رو دو یا سه بار الک میکنن تا نتیجه بهتری بگیرن. اگه پودر کاکائو یا بکینگ پودر هم اضافه میکنید، اونها رو هم الک کنید. بعد از الک کردن آرد، میتونین اون رو با بکینگ پودر و نمک مخلوط کنین. آرد زیادی باعث خشک شدن کیک میشه. از آرد مخصوص کیک پزی استفاده کنید. برای کیک های شکلاتی کمی از آرد کم کرده و به همان میزان پودر کاکائو اضافه کنید.
4. تخم مرغ: خوب هم بزنید!
زدن تخم مرغ یکی از مهمترین مراحل پخت کیکه. کاربرا میگفتن تخم مرغ ها رو باید اونقدر بزنید تا حجمشون دو برابر بشه و رنگشون روشن بشه. این کار باعث میشه کیک پف خوبی داشته باشه. برای این کار بهتره از همزن برقی استفاده کنید. شکر رو کم کم به تخم مرغ ها اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید. میتونید کمی وانیل هم به تخم مرغ ها اضافه کنید تا بوی زهمش گرفته بشه. اگه تخم مرغ ها رو خوب نزنید، کیک بوی زهم میده. از تخم مرغ تازه استفاده کنید. برای کیک های اسفنجی تخم مرغ ها رو جدا جدا بزنید.
5. روغن: نوعش مهمه!
نوع روغنی که استفاده میکنید هم روی طعم و بافت کیک تاثیر داره. کاربرا میگفتن بهتره از روغن مایع بی بو استفاده کنید. روغن جامد باعث میشه کیک سفت بشه. روغن زیتون هم برای پخت کیک مناسب نیست، چون طعمش غالب میشه. بعضی ها هم از کره آب شده استفاده میکنن که طعم خوبی به کیک میده. به میزان روغن در دستور پخت دقت کنید. روغن زیاد باعث چرب شدن کیک میشه. روغن کم باعث خشک شدن کیک میشه. میتونید از ترکیب روغن مایع و کره استفاده کنید.
6. شیر یا ماست: کدوم بهتره؟
بهرهگیری از شیر یا ماست به سلیقه شما بستگی داره. شیر باعث میشه کیک بافت نرمتری داشته باشه، در حالی که ماست باعث میشه کیک کمی مرطوبتر بشه. بعضی ها هم از ترکیب شیر و ماست استفاده میکنن. اگه از ماست استفاده میکنید، بهتره از ماست پرچرب استفاده کنید. شیر یا ماست رو به آرامی به مواد دیگه اضافه کنید. میتونید از خامه هم به جای شیر یا ماست استفاده کنید. اگر از خامه استفاده میکنید، میزان روغن رو کمی کمتر کنید. شیر یا ماست باعث میشه کیک دیرتر خشک بشه. به دمای شیر و ماست دقت کنید.
7. بکینگ پودر: راز پف کیک!
بکینگ پودر یکی از مهمترین مواد برای پف دادن به کیکه. کاربرا میگفتن باید از بکینگ پودر تازه استفاده کنید. اگه بکینگ پودر کهنه باشه، کیک پف نمیکنه. برای تست بکینگ پودر، میتونید یه قاشق چایخوری بکینگ پودر رو توی یه لیوان آب جوش بریزید. اگه حباب زد، یعنی بکینگ پودر تازه است. بکینگ پودر رو قبل از اضافه کردن به مواد، با آرد مخلوط کنید. به میزان بکینگ پودر در دستور پخت دقت کنید. بکینگ پودر زیاد باعث تلخ شدن کیک میشه. بکینگ پودر کم باعث پف نکردن کیک میشه. میتونید از جوش شیرین هم به جای بکینگ پودر استفاده کنید، ولی مقدارش باید خیلی کمتر باشه.
8. وانیل: عطر و طعم جادویی!
وانیل برای از بین بردن بوی زهم تخم مرغ و خوش طعم کردن کیک استفاده میشه. کاربرا میگفتن بهتره از وانیل اصل استفاده کنید. وانیل صنعتی طعم خوبی نداره. وانیل رو در آخرین مرحله به مواد اضافه کنید. به میزان وانیل در دستور پخت دقت کنید. وانیل زیاد باعث تلخ شدن کیک میشه. میتونید از اسانس وانیل هم به جای وانیل پودری استفاده کنید. میتونید از پوست لیمو رنده شده هم به عنوان طعم دهنده استفاده کنید. برای کیک های شکلاتی میتونید از کمی پودر نسکافه استفاده کنید.
9. هم زدن مواد: نه زیاد، نه کم!
هم زدن بیش از حد مواد باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه و کیک سفت بشه. هم زدن کم هم باعث میشه مواد به خوبی با هم مخلوط نشن و کیک یکدست نشه. کاربرا میگفتن باید مواد رو فقط تا حدی هم بزنید که با هم مخلوط بشن. بعد از اضافه کردن آرد، مواد رو خیلی کم هم بزنید. از همزن برقی برای هم زدن آرد استفاده نکنید. بهتره از لیسک برای مخلوط کردن آرد استفاده کنید. حرکات دورانی و از پایین به بالا برای مخلوط کردن مواد مناسب هست. سعی کنین مواد خشک و تر رو جداگانه مخلوط کنین و سپس با هم ترکیب کنین. هم زدن زیاد باعث میشه کیک ترک بخوره.
10. قالب: سایز مناسب رو انتخاب کنید!
انتخاب قالب مناسب هم خیلی مهمه. کاربرا میگفتن اگه قالب خیلی بزرگ باشه، کیک نازک میشه و زود خشک میشه. اگه قالب خیلی کوچیک باشه، کیک سر ریز میشه. قبل از ریختن مواد، قالب رو چرب کنید و آرد پاشی کنید. میتونید از کاغذ روغنی هم برای پوشاندن کف قالب استفاده کنید. اگه از قالب سیلیکونی استفاده میکنید، نیازی به چرب کردن نداره. به ارتفاع قالب دقت کنید. برای کیک های اسفنجی از قالب کمربندی استفاده کنید. به قطر قالب دقت کنید.
11. مواد اضافی: خلاقیت به خرج بدید!
میتونید با اضافه کردن مواد اضافی، کیکتون رو خوشمزه تر کنید. کاربرا میگفتن میتونید از کشمش، گردو، شکلات چیپسی، میوه های خشک، و . . . استفاده کنید. مواد اضافی رو بعد از مخلوط کردن مواد اصلی به کیک اضافه کنید. مواد اضافی رو با کمی آرد مخلوط کنید تا ته نشین نشن. به میزان مواد اضافی دقت کنید. مواد اضافی زیاد باعث سنگین شدن کیک میشه. میتونید از مغز تخمه آفتابگردان و کدو هم استفاده کنید. میوه های تازه باعث مرطوب شدن کیک میشه.
12. پخت: صبور باشید!
پخت کیک زمان میبره. کاربرا میگفتن نباید در فر رو زود باز کنید. باز کردن در فر باعث میشه دمای فر پایین بیاد و کیک پفش بخوابه. برای تست پخت کیک، میتونید یه خلال دندون رو توی کیک فرو کنید. اگه خلال دندون تمیز بیرون اومد، یعنی کیک پخته. بعد از پخت، کیک رو چند دقیقه توی فر خاموش نگه دارید. بعد از خارج کردن از فر، بذارید کیک کمی خنک بشه و بعد از قالب جدا کنید. اگه کیک رو خیلی زود از قالب جدا کنید، ممکنه خرد بشه. دقت کنید شعله پایین فر باید کمتر از شعله بالای فر باشه. قبل از گذاشتن کیک در فر حرارت بالای فر را خاموش کنید.
13. خنک کردن: قبل از تزیین صبر کنید!
قبل از تزیین کیک، حتماً بذارید کاملاً خنک بشه. اگه کیک گرم باشه، خامه یا کرم روی کیک آب میشه. میتونید کیک رو روی توری بذارید تا زودتر خنک بشه. اگه عجله دارید، میتونید کیک رو توی یخچال بذارید تا خنک بشه. کیک خنک شده رو راحت تر میشه برش زد. کیک خنک شده رو میتونید فریز کنید. برای فریز کردن کیک اون رو در ظرف دربسته قرار دهید. کیک خنک شده خوشمزه تره.
14. تزیین: خلاق باشید!
تزیین کیک یه فرصت خوب برای نشون دادن خلاقیتتونه. کاربرا میگفتن میتونید از خامه، میوه، شکلات، پودر قند، و . . . برای تزیین کیک استفاده کنید. میتونید از ماسوره های مختلف برای تزیین خامه استفاده کنید. میتونید از رنگ های خوراکی برای رنگی کردن خامه استفاده کنید. میتونید از استنسیل برای ایجاد طرح های زیبا روی کیک استفاده کنید. میتونید از شابلون برای ایجاد طرح های زیبا روی کیک استفاده کنید. تزیین کیک باعث میشه کیک جذاب تر بشه. قبل از تزیین کیک کمی در مورد مدل های تزیین کیک تحقیق کنید.
15. نگهداری: درست نگهداری کنید!
برای نگهداری کیک، باید اون رو توی ظرف دربسته و در جای خنک نگهداری کنید. کیک رو نباید توی یخچال نگهداری کرد، چون خشک میشه. میتونید کیک رو توی فریزر نگهداری کنید. قبل از مصرف، بذارید کیک به آرامی در دمای محیط ذوب بشه. کیک خانگی رو نباید بیشتر از 3 روز نگهداری کرد. کیک رو دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. کیک رو دور از مواد غذایی با بوی تند نگهداری کنید. در تابستان کیک زودتر خراب میشه. بعد از برش زدن کیک، سطح برش خورده را با سلفون بپوشانید.
16. دستور پخت: امتحان کنید و بهترین رو پیدا کنید!
دستور پخت های مختلفی برای کیک وجود داره. کاربرا میگفتن باید دستور پخت های مختلف رو امتحان کنید تا بهترین دستور پخت رو برای خودتون پیدا کنید. هر کسی سلیقه متفاوتی داره!به مقدار مواد اولیه در دستور پخت دقت کنید. به ترتیب مراحل در دستور پخت دقت کنید. از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. از ابزار مناسب استفاده کنید. هیچ وقت از آزمون و خطا نترسید. با کمی تغییرات در دستور پخت میتونید کیک مورد علاقه خودتون رو درست کنید.







خیلی مطالب مفیدی بود مخصوصا نکته مربوط به دمای فر که واقعا مشکل خیلی هاست. چند وقت پیش یه کیک شکلاتی درست کردم که وسطش کاملا خمیر موند فقط چون عجله داشتم و فر رو خوب گرم نکرده بودم. بعد از اون همیشه حداقل ۲۰ دقیقه فر رو روشن میذارم قبل از گذاشتن کیک توش.
در مورد هم زدن تخم مرغ و شکر هم چقدر حق با شماست. یه بار انقدر کم زدم که کیکم بعد پخت بوی تخم مرغ میداد. حالا میدونم باید تا زمانیکه رنگش کاملا روشن و کشدار بشه هم بزنم.
کاش یه مطلب کامل تر در مورد تفاوت کیک هایی که با شیر درست میشن و کیک های ماستی بنویسید. خیلی دوست دارم بدونم دقیقا چه فرقی در بافت و مزه ایجاد میشه.
دوستان دیگه هم اگر راهکار خاصی برای پخت کیک دارن که تو این مقاله نبود خوشحال میشم تو کامنت ها بنویسن. ممنون از نویسنده وبلاگ که این نکات کاربردی رو جمع آوری کرده.
من همیشه موقع پخت کیک یاد میگیرم چیزای جدیدی. مثلا یه بار فهمیدم اگه توی کیک گردو میریزم بهتره اونها رو توی تاوه کمی تفت بدم تا عطرشون بیاد. این کار طعم کیک رو خیلی بهتر میکنه. یه موقعایی هم دیدم کیکم پف نمیکنه بعد فهمیدم بکینگ پودرم تاریخش گذشته بود. حالا همیشه قبل استفاده چک میکنم. یه چیز دیگه که به تجربه فهمیدم اینه که موقع مخلوط کردن مواد اگه یه کم آبلیمو به شیر اضافه کنم کیک نرم تر میشه. مادرم این ترفند رو بهم یاد داد و واقعا جواب میده.
وقتی کیک میپزم همیشه اول چند دقیقه فر خالی رو روشن میذارم بعد مواد رو آماده میکنم تا فر حسابی گرم بشه و کیکم پفش نمیخوابه.